Ankelstöd

Ankelstöd finns i en mängd olika varianter och med olika funktioner. De kan även benämnas som fotledsskydd, ankelskydd, vristskydd och så vidare. Ett ankelstöd är bra om du har råkat ut för en fotskada av något slag. Ankelsstöden som idag finns på marknaden är anatomiskt designade och har ofta sidförstärkningar. Om du har råkat ut för en stukad fot så kan det vara skönt med ett ankelskydd som stöd och skydd för foten. Ankelstöd används även i förebyggande syften, för att minska riskerna med att återstuka foten.

Använder du ett fotledsskydd så är det perfekt i förebyggande syfte just mot olika fotskador. Det är även mycket bra för att ge dig extra stöd när du vrickat eller stukat din fot.

Om du har en instabil ankel så kan det vara skönt att ha ett ankelstöd som stabiliserar den. Det finns bland annat ankelstöd som har band som är extra stabiliserande. Det hjälper när du har en ankel som gör ont och som känns instabil. Materialet i ankelstöd har ofta en tunn profil och är tillverkat i kompressionsgivande material som är tunt. Detta för att du ska kunna få ett bra stöd även när du har skor på dig.

Vill du köpa ankelskydd? Sportsrehab.se är en komplett online butik med många olika ankelskydd

Ankelstöd för basketspelare som främst har hälseneinflammation

Välj rätt stöd för din ankel

Ankelstöd kan användas med eller utan extra stabiliserande band. Du kan få en bra stabilisering i vardagen så väl som när du idrottar. Utöver att användas vid stukningar så går det bra att använda detta stöd om du har besvär med hälsenan.

Att använda ett ankelskydd vid stukad fot är bra, eftersom den dels stabiliserar själva fotleden, samt att den ger värme samt att den ökar blodflödet genom foten. Om du lider av stelhet i fotleden kan det vara bra med ett ankelskydd.

Det finns som sagt olika varianter av ankelskydd och ankelstöd och det är viktigt att du hittar en som är anpassad för din fot och din skada, så att du får rätt stöd och rätt sorts rehabilitering. Du kan få hjälp med att testa ut en som passar dig om du vill, eller så kan du beställa online, genom att mäta din fot och ta reda på vad det är för skada du har.